Pressmeddelande

Göteborgska gasellföretaget Frivision uppköpta av finska börskometen Talenom.

Vad innebär detta för Frivisions kunder?

Frivision kommer att finnas kvar under eget namn och verka som vanligt, fast med en extra knuff. Både huvudkontoret i Göteborg samt lokalkontoren i Stockholm och Malmö kommer att växa som ett resultat av affären. Tack vare uppköpet kommer Frivision få de resurser som behövs för att utveckla tjänsterna, erbjudandet och den tekniska plattformen.

Tobias Ryberg, Frivision och Otto-Pekka Huhtala, Talenom Oyj

Frivision AB är en redovisningsbyrå grundad i Göteborg. Sedan starten 2010 har de helt fokuserat på att avlasta enmansföretagare. Denna strategi har varit mycket framgångsrik och 2019 fick Frivision utmärkelsen Gasellföretag från Dagens Industri, som ett av landets snabbast växande företag. Framgångssagan bekräftas nu genom uppköpet. Finska Talenom Oyj är ett redovisningsbolag noterat på Nasdaq Helsingfors (TNOM). De har funnits i snart femtio år och är marknadsledande i segmentet små och mellanstora bolag. Talenom har lyckats växa organiskt, kommit långt i digitaliseringen och samtidigt konstant ökat både omsättning och resultat. Något som uppskattats mycket av börsen på senare år. Genom uppköpet av Frivision vill de nu stärka sitt erbjudande mot små bolag och etablerar sig samtidigt i både Göteborg och Malmö, efter att tidigare enbart haft Sverigekontor i Stockholm. Frivison å sin sida får de resurser som behövs för att ytterligare utveckla sina tjänster och sin tekniska plattform.

”Jag är väldigt nöjd med att Frivisions team hjälper oss växa i Sverige. Vi etablerar oss nu på nya platser och stärker samtidigt erbjudandet mot våra mindre kunder. Detta är strategiskt viktiga steg i vår utveckling,” säger Talenoms VD Otto-Pekka Huhtala.

”Bäst av allt är att vi har funnit varandra i synen på våra kunder. Tillsammans kommer vi kunna ge bästa möjliga service till de små företag som redovisningsbranschen historiskt inte brytt sig så mycket om,” säger Tobias Ryberg, VD som också grundat Frivision. ”Vi står inför ett spännande skifte där branschen delvis digitaliseras, men det får inte ske på bekostnad av den personliga relation våra kunder uppskattar och behöver. Med Talenom som ägare kommer vi kunna fortsätta denna spännande utvecklingsresa, men nu kan vi gasa ytterligare”, avslutar han.

Frivision kommer att finnas kvar under eget namn. Både huvudkontoret i Göteborg samt lokalkontoren i Stockholm och Malmö kommer att växa som ett resultat av affären.

För frågor, kontakta gärna

Tobias Ryberg, VD Frivision
+46 10 214 60 80
tobias.ryberg@frivision.se

Otto-Pekka Huhtala,VD Talenom Oyj
+358 40 7038 554
otto-pekka.huhtala@talenom.fi

Läs mer om Talenom Oyj på Talenom.se

Genom våra tre olika paket hittar du den bästa lösningen för dig, där vi tar hand om hela eller delar av din redovisning.

Välj paket för att få prisförslag på den lösning som passar dig bäst.

Bokslut

från 3950 kr per år

Det här är paketet för dig med eget aktiebolag som bokför själv och vill ha hjälp med bokslut.
Priser exklusive moms.

Detta ingår

Årsbokslut
Årsredovisning
Inkomstdeklaration
Enklare support
Tillval – bokföring och K10-blankett

Konsult

från 1500 kr per månad

Ett paket för dig som driver en konsultverksamhet där du hyr ut din kompetens eller har en mindre konsultbyrå. Priser exklusive moms.

Detta ingår

Personlig rådgivare
Bokföring och rapportering
Lönehantering
Årsbokslut
Årsredovisning
Faktureringsprogram
Digital kvittohantering
K10-blankett
Rabatt egen licens Visma eEkonomi eller Fortnox

Flex

kontakta oss för prisförslag

Det här paketet är till för dig som vill ha en skräddarsydd redovisningstjänst med lösningar anpassade efter ditt företagande.

Detta ingår

Bokföring och moms
Årsbokslut
Årsredovisning
Lönehantering
Sammankoppling

Svårt att veta vad som passar just dig? Snacka med oss: 0771-167 167