Frivision är ett av Sveriges snabbast växande företag!

År 2010 avskaffades revisionsplikten vilket innebar att mindre aktiebolag fritt kunde avsäga sig revision. Tobias Ryberg såg då en chans att hjälpa småföretagare uppfylla sina drömmar och startade företaget Frivision, en redovisningsbyrå med fokus på enmansbolag. Idag, nio år senare, har Frivision belönats med sin första Gasell-utmärkelse.

År 2010 avskaffades revisionsplikten vilket innebar att mindre aktiebolag fritt kunde avsäga sig revision.Tobias Ryberg såg då en chans att hjälpa småföretagare uppfylla sina drömmar och startade företaget Frivision, en redovisningsbyrå med fokus på enmansbolag. Idag, nio år senare, har Frivision belönats med sin första Gasell-utmärkelse.

Tobias Ryberg har drivit aktiebolag sedan han var 18 år gammal. Efter gymnasiet började han läsa på Handelshögskolan i Göteborg med inriktning på redovisning och startade efter sina studier en verksamhet med marknadsanalys inom telekom. 2010 startade han Frivision AB som erbjuder småföretagare hjälp med redovisning, bokföring och rådgivning.

Di Gasell

Varje år uppmärksammar Dagens Industri Sveriges snabbast växande företag genom att utmärka dem till Di Gaseller. Kriterierna för att ett företag ska bli utnämnt till ett Gasellföretag är tuffa och det är färre än 1 % av Sveriges aktiebolag som årligen utses till Gaseller. På Gasellfesten den 11 november på Svenska Mässan fick Frivision ta emot den prestigefyllda utmärkelsen.

Niclas Svensson, regionsansvarig och Tobias Ryberg, vd och grundare på Gasellgalan i Göteborg 2019.
Frivision hjälper småföretagare fokusera på sina drömmar

År 2010 avskaffades revisionsplikten för mindre aktiebolag. Det innebär i praktiken att aktiebolag som inte överstiger fler än ett av följande gränsvärden två år i rad – tre miljoner kronor i nettoomsättning, en och en halv miljoner kronor i balansomslutning eller tre anställda – numera fritt kan avsäga sig revision.
“När lagförslaget kom förstod jag vilken enorm möjlighet det var då jag själv drivit aktiebolag sedan jag var 18 år och vet hur mycket jobb, kunskap och tid som går åt till redovisning. Jag ville starta ett företag som hjälpte småföretagare med det ekonomiska, så att de istället kunde fokusera på sin idé och passion” säger Tobias.

“Vi ser ett segment i branschen som andra inte ser”

I och med reformen skedde ett skifte. Det skapades inte fler företag, men antalet enskilda firmor minskade och antalet aktiebolag ökade. Detta ledde till att marknaden växte och en målgrupp med hundratusentals småföretagare uppenbarade sig.
“På Frivision ser vi ett segment i branschen som andra inte ser. Mindre företag har alltid försvunnit i mängden hos de stora revisionsbolagen och andra byråer har inte riktigt tänkt på att de finns. Vi såg det från en annan vinkel” säger Tobias.
Frivision har förstått att egenföretagare ofta är mindre intresserade av att optimera sin verksamhet, och mer intresserade av att optimera sina egna liv — och det vill Frivision hjälpa dem med.

Att bli ett Gasellföretag var en milstolpe

Redovisningsbyråerna ökar med flera tusen om året och det är utmanande att sticka ut i ett
landskap med så hård konkurrens. “Den första fasen av Frivision var väldigt entreprenöriell” säger Tobias och berättar att Frivision började i ett litet format och med få personer. Idag har man kontor på tre orter med ett tjugotal anställda. Nu är planen att växa ännu mer och bli en organisation som systematiserar allt de gör, vilket innebär många nya utmaningar.

“Vi har kommit en liten bit på vägen, men vi är inte på något sätt allmänt kända än och målet är att komma i en ledande position i vårt segment, alltså enmansföretag. Att få utmärkelsen Gasellföretag är ett kvitto på att vi är på rätt väg och utmärker oss i branschen. Jag är hemskt glad att vi nått denna milstolpe” säger Tobias.

Tobias Ryberg, VD och grundare Frivision

Har du ett mindre bolag och vill ha hjälp med din redovisning?
Läs mer om våra erbjudanden här.